Арда победи Ботев (Пловдив) с обръщалка за 2:1 в мач

...
 Арда победи Ботев (Пловдив) с обръщалка за 2:1 в мач
Коментари Харесай

Арда удави Ботев с обръщалка в 95-ата минута

 Арда победи Ботев (Пловдив) с обръщалка за 2:1 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Бароан вкара попадението за Ботев в 21-ата минута. Лъчезар Котев изравни за домакините в 68-ата минута, а преди този момент в актива на Арда има и греда.

В 11-ата минута центриране от корнер беше отклонено от Антоан Бароан на втора греда. Анатоли Господинов обаче боксира и не разреши на Виктор Генев да засече. Арда отговори с отдалечен удар на Светослав Ковачев с левия крайник. Шутът беше подъл и малко преди плонжа на Хидайет Ханкич топката отскочи от земята. Вратаря на Ботев обаче се намеси безупречно.

В 21-вата минута Ботев поведе с следващия гол на Антоан Бароан през този сезон. Дълго подаване на Реда Рабей откри Мохамед Брахими на линията на отбраната. Той овладя топката, само че загуби равновесие, а Антоан Бароан нападна кълбото с удар от придвижване. Ударът на нападателя беше ориентиран право в стража Анатоли Господинов, който обаче не се намеси по най-хубавия метод и разреши на топката да се плете в мрежата. 

Тонислав Йорданов се измъкна очи в очи с вратаря на Ботев Ханкич и означи гол за Арда в 33-ата минута. попадението бе анулирано поради засада. ВАР също удостовери обстановката. 

Лъчезар Котев бе доста близо да се разпише в 37-ата минута, когато обстрелва вратата. Топката обаче рикошира в страничния дирек.

Играта през първите 45 минути е равностойна. Ботев имаше превес в първата половина, по-късно Арда натисна крепко. Корнерите са 3:3, ударите към вратите - 5:5.

В 58-ата минута Арда изиска дузпа за игра с ръка на Супрайен, само че реферът подмина.

Чудесно взаимодействаха играчите на Арда и въпреки с огромна доза шанс, топката попадна в краката на Лъчезар Котев, който с мощен изстрел от непосредствена непосредственост порази вратата на " канарчетата " за 1:1 в 68-ата минута.

Самюел Супрайен от Ботев (Пловдив) извърши жестоко нарушаване в 78-ата минута и е отхвърлен от игра.

Попадение на Ласана Н`диайе в 85-ата минута бе анулирано поради маркирана засада.

Арда се възползва от численото си предимство и надълбоко в добавеното време Ласана Н`диайе (90+5) овладя подаване в наказателното поле и с акуратен удар нанесе пагубен удар по състава на " жълто-черните ".

Арда - Ботев Пловдив 2:1

0:1 Антоан Бароан 21, 1:1 Лъчезар Котев 68, 2:1 Ласана Ндиайе 90+5

АРДА: 1. Господинов, 2. Али, 3. Сако, 8. Желев, 9. Йорданов, 10. Ковачев, 17. Коконов, 24. Петков, 33. Тилев, 77. Юруков, 80. Котев

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 13. Ханкич, 3. Конате, 4. Генев, 7. Брахими, 10. Току, 11. Бароан, 15. Етоо, 18. Супрайен, 22. Рабеи, 28. Ману, 44. Пунчец
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР